lauantai 28. kesäkuuta 2014

Keskenkasvuiset

Vähän on ollut pellon asukeilla kylmä viime aikoina. Onneks on ollut kasvuharso osittain peittona, olishan sellasen voinut jaksaessaan hankkia toisenkin, koko pellon kattavaksi. Mutta onneks perunat on selvinneet ihan hyvin ilkosillaankin ja sipulit kai myös, vaikka kasvuvauhti ei huimaavaa olekaan.

Mun työmaa.

Perunat. Esikoinen auttoi hetken kitkemisessä,
mutta heitti pian hanskat puskaan.

Sipulit.

Harson alla ovat pelastautuneet nauriit, niiden kasvu yllätti mut. Alkukesästä nimittäin taas hyppivä hirviö alkoi syödä nauriiden lehtiä, mutta sain ne jälleen eliminoitua nokkosvedellä ja nyt lehdet rehottaa hienoina. Myös punajuuri sinnittelee harson alla, mutta kasvaa hiiiiitaasti.

Nauriit.

Eka setti papuja typistyi kahteen selvinneeseen yksilöön. Istutin uudet herneiden kera ja niistä näkyy päät ja uskon, että lämmön koittaessa ne sieltä pongahtaa vimmalla ylös.

Kolme maissia on elossa. Neljästä avomaankurkun taimesta vain yksi. Taisivat saada auringonpistoksen, kun ulkoilutin niitä melko vähän ennen pellolle istuttamista.

Maissi.

Kasvihuoneessa kaikki on tosi pientä, mutta muuten ok, ainakin, jos ajatellaan, että kesä on vasta alkamassa. Pinaatti on itsestäänkylväytynyt viime kesän taimista. Siitä ollaan jo kerätty satoa. Uudenseelannin pinaattia ei voi muuta kuin suositella.

Tomaatteja.

Tässä rehottaa taimena ostettu tomaatti.

Uudenseelannin pinaattia.

Ja tänään kaikki nauttivat lämmöstä ja auringosta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti