torstai 29. joulukuuta 2016

Leivän mahti


Onneksi meillä on iso ja mukava keittiö. Olen nimittäin taas huomannut, että siellä tulee vietettyä aikaa luultavasti kaikista eniten. Joulun vapailla varsinkin on ihanaa leipoa kaikessa rauhassa.

Enpä nyt kaikkea ole kuvannut eikä ole tarviskaan, mutta yhden hauskan leipäohjeen ajattelin linkittää. Gluteenitonta leipäohjetta etsiessäni törmäsin ohjeeseen, jonka nimi on kohtuullisen houkutteleva: Elämän mullistava leipä. Tietenkin halusin mullistusta, joten tällainen tuli meidän joulupöytään.


No niin, ja sitten kun käytte katsomassa tuon ohjeen, niin huomaatte heti, että mun leipä on erilainen. Eli tein vähän soveltaen ja lisäsin jopa gluteenittomia jauhoja sekaan. Mutta kyllä tämä hyvää oli! Täytyy vielä ostaa seuraavaksi kaikki tarvittavat ainekset ja tehdä ihan ohjeen mukaan.
Ohje täältä

Taateleita rakastavalle lapsukaiselleni tein taatelileivän. Se onnistui oikein hyvin.


Taateleita inhoavalle - ja karpaloita rakastavalle - toiselle lapsukaiselleni tein tosi karpaloisia sämpylöitä.


Käytin sämpylöissä vaan puolet ohjeen hiivamäärästä, niin ovat vähän lituskampia. Mutta mun mielestä parempi niin.

Nams.

1 kommentti:

  1. Tuttu leipä :) On tullut ohjeen mukaan tehtyä ja on kyllä testaamisen arvoinen. Tämmöiset edellisenä iltana viittä vaille valmiiks tehtävät ja aamuna uuniin laitettavat on ihania. Ei tartte unisena sotkea keittiötä ja saa kuitenkin tuoretta & lämmintä leipää pöytään. Ja se tuoksu... :)

    VastaaPoista