keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kylmäkö?

Tässä viime päivinä on ollut aikamoinen huoli pupuista pakkasen suhteen. Netti on pullollaan keskustelupalstoja, jossa kauhistellaan minkäänlaisten pupujen pitämistä ympäri vuoden luonnollisessa ympäristössään. Suurilta osin lemmikkieläinharrastajien valtaisan joukon mielipiteet perustuvat johonkin muuhun kuin kokemukseen. Sen sijaan kasvattajien ohjeita kun lukee (niitä on kyllä huomattavasti vähemmän), niin päästään siihen, minkä olen itsekin viime päivinä todennut: eläin on eläin ja ihminen on ihminen.

Eilen tiirailin taskulampun kanssa ulos kaniaitaukseen sitä mukaa, kun pakkanen kiristyi. 

Olohuoneen ikkunasta näkyy onneksi koko aitaus.

Lopetin tiirailun, kun pakkasta oli 20 astetta ja puput köllöttelivät vierekkäin hiekkalaatikolla katoksessa.

Hiekkalaatikolla taas, tänään päivällä, pakkasta 20.
 
Senni pihakierroksella.

Uskottava se kai on, ei niitä palella! Nimittäin kahden loikan päässä olisi kunnon mökki, on villamattoo lattialla ja vähän siellä täällä ja eristetty nukkumakoppi vuorattuna Rutirexilla. Rutrexiä - joka siis toimii kosteuden imijänä ja eristeenä - on runsaasti myös ison mökin puolella, että pupuset voivat myllätä siitä itselleen lämpöisen pesäkolon. Tai voisivat.

Asuintilat katettuine terasseineen.
Ovi siis pidetään aina tietenkin kiinni ja pupujen kulku mökkiin
tapahtuu mustan tunnelin kautta.

Kotimökin talvisisustus. Huom, tapetointi
jäi vielä syksyllä kesken ja lisäksi ryökäleet
repivät tapettia ennen kuin ehti kuivua.

Makuuhuone on eristetty ja siinä on
avattava katto siivousta varten.

Aamulla totesimme, että mökissä oli onneksi sentään oltu yöllä. Sen paljasti pikkukopin katolla olleet Rutirex-sotkut. Mutta "makuuhuoneessa" ei oltu käyty.

Tarkoitus oli virittää mökkiin pakkasvahti, mutta näiden empiirisesti todettujen tulosten myötä en kyllä ole ollenkaan varma, että sellasta tarvii...

Kukkuu! Tykkään olla pihalla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti