keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kiepautushuivi

Kyllä oli työn takana tämän huivin alulle saattaminen. Aluksi etsin ohjeita ihan väärällä hakusanalla. Kun en kuitenkaan halunnut tuubihuivia enkä kauluria. Sitten tajusin, että tavallinen huiviohje vaan, jonka pystyy tekemään niin, että sen sulkee jossain vaiheessa renkaaksi. Ei niitäkään sitten meinannut millään löytyä, kivoja ainakaan.

Ohjeen lisäksi oli hukassa nelosen koukku, jota alunperin tähän lankaan suunnittelin. Koukun löydyttyä - ohjeen ei - ryhdyin jo turhautuneena tekemään ihan ruutuvirkkaustyyliin tylsää huivia. Mutta se oli kyllä niin tylsä, että piti purkaa ja jatkaa ohjeen etsimistä. Suuri Käsityö 11-12/2006 sellaisen sitten tarjosi. Sen jälkeen oli vuorossa virkkausvirhe ja purkaminen. Sitten halusinkin isomman koukun. Purkamista. Lopulta homma alkoi sujua ja oli nautinnollista. Ja lopputulos kaiken venkslaamisen väärti.


 (vaalea tahra johtuu likaisesta linssistä, näyttää ihan linnunsulalta)


Lanka on Sandnesin Duettia, johon neuvotaan käyttämään 3,5-4 puikkoja, mutta mä tein tämän siis vitosella, että tulis ilmava ja pehmeä. Hyvin tuli. Langassa on 55% puuvillaa ja 45% merinovillaa ja sitä meni reilut 100g.



1 kommentti: