lauantai 21. huhtikuuta 2012

Taimiperhe levittäytyy

Siementen istuttamisvaihe on kiva, kun kennot eivät vaadi suurta tilaa. Nyt sitten toivotunlaisen kasvun myötä mulla alkaa olla paljon pienokaisia, jotka tarvitsevat kohta enemmän kasvutilaa. Ja isompi purkki kertaa noin 70 taimea on yhteensä aika paljon pöytätilaa. Ilmojen lämpeneminen helpottaisi sijoittamista kummasti, mutta saas nähdä, milloin niin käy. Onneksi vasta osa taimista on vaatinut koulimista, suurin osa saa vielä kasvattaa yhden lehdykäisen lisää.



Kas tässä kasvavat MUN itsepoimimani siemenet tomaateiksi ja orvokeiksi. Aivan ällistyttävän hienoa! Itävyys tosi hyvä, lähes joka kennossa on elämäänsä aloitteleva hento taimi. Noi pienet piiperrykset kennojen oikealla reunalla on orvokkeja. Olis pitänyt ehkäpä laittaa noi pikkuisen aikaisemmin, kun nythän niitä orvokkeja jo pitäisi levitellä sinne tänne kukkimaan, mut ihan en näe noissa vielä nuppuja.


Tässä omituisessa kuvakulmassa lähikuvaa MUN tomaateista.

Tällä viikolla istutettiin vielä maissia. Yleensä ollaan laitettu suoraan maahan ja sato on ehtinyt, mutta ajattelin nyt ottaa varman päälle. Ja laitoin myös ahkeraliisan oletettuja siemeniä multaan. Niistä en odota mitään, koska ei mulla ollut hajuakaan, mikä siinä kasvissa on siemen.

Niin ja taimien lisäksi nurkissa asustaa vähän isompiakin eläväisiä uutta kasvua odottamassa. Daaliat ovat siis valanneet verannan. Ei kovinkaan kaunista...vielä.


Kesää odotellessa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti