maanantai 9. huhtikuuta 2012

Huima huivi


Kävin sattumalta lankalauantaina lankakaupassa. Etsin pehmeetä ja nättiä lankaa. Löysin sellaisen 18,50 € kohdalta. Se oli vyyhti, joten ajattelin (kokemattomana), että onhan tossa enemmän kun sata grammaa. No, ei siinä ollut. Mutta kirvely helpotti, kun luin vyyhdin mukana tulleen pahvikortin. Pakko kopsata se tähän teillekin:

MANOS silk blend

MANOS del URUGUAY The Hands of Uruguay, is a non-profit organization which assembles over 400 artisans in cooperatives scattered throughout the countryside of Uruguay. The aim of the organization is to bring economic and social opportunities to rural women.

Manos Silk Blend is a luxurious blend of merino and silk. Hand dyed in large kettles to create a marbleized, subtly striated effect that forms a rich palette of glorious colors. No two skeins are exactly alike and there are no dye lots.

Ja sitten vielä käsin kirjoitettu kuuliksella valmistuspaikka - josta en saa selvää - ja käsityöläisen nimi Karen.

Eiks oo huikeeta!

En edes uskaltanut pyytää lapsia avuksi vyyhdin kerimisessä eikä toista aikuistakaan ollut paikalla. Tuolin selällekään en hennonut tätä aarretta laittaa sotkeentumaan. Onneks hokasin, että mullahan on neljä raajaa. Asettelin puuronkeiton lomassa vyyhdin tiukalle varpaisiin ja aloitin jumppaamisen. Jäin kyllä puurolle kakkoseksi ja jatkoin vielä hetken iltapalan jälkeen.

Hellin käsin sitten ryhdyin virkkaamaan. Yleensä teen kamalan tiukkaa, mutta nyt ei ollut sitä vaaraa. Eihän tollasta lankaa voi kohdella kovakouraisesti. 

Ohje oli tosi kiva, joskin joitain puutteita siinä oli ja mun mielestä oikeesti yksi virhekin. Voihan olla, että se johtuu siitä, että hyppäsin vaikeusasteella tasolle 2, jossa vaaditaan jo vähän taitoja. Ton tason kaksi ymmärsin viimeistään päästyäni viimeistelyvaiheeseen. En tajunnut siitä ensimmäistäkään kohtaa. Heitin sitten ihan lonkalta. Harmi, koska viimeistely koski juuri päitä, jotka parhaiten jäävät näkyviin. Mutta pääasia, että selvisin loppuun. Tällanen siitä tuli.


Ohje Suuri Käsityö 3/2010


(Miltähän noi värit näyttää Gimp-käsittelyn jäljiltä...)





1 kommentti: