torstai 4. elokuuta 2016

Sämpylöitä ja ketsuppia


Tänään oli sopiva sadesää keittiössä touhuiluun. Leivoin iiiison kasan hyviä sämpylöitä jauhokaappi tyhjäksi -meiningillä.
Upea kettu tuli kanssani teehetkeen ihan Kanadasta asti.
Tein myös oman maan pottusista "liha"perunasoselaatikkoa ja vaikka siinä nyt ei jauhelihaa ollutkaan, niin ketsuppia se silti kaipaa. Ketsupin kanssa käy meidän taloudessa melko usein niin, että se on loppu. Purkista nuollaan epätoivoisina viimeisetkin pisarat, koska näillä etäisyyksillä ei kauppaan lähdetä ihan tosta vaan. Tällä kertaa nuoltavatkin oli vähissä, joten oli pakko tehdä ketsuppia itse.

Tomaattimurskasta tehdyn ketsupin ohjeen löysin täältä ja kas, siitähän tuli ihan kelpo kepaa.


Nyt ei tarvi huolehtia enää muusta kuin, että kaapissa on aina oltava joko ketsuppia tai tomaattimurskaa.

Säilömistä tässä on muutenkin ollut viime aikoina kiihtyvässä määrin. Papuja tulee runsaasti pellolta. Mustikoita metsästä. Viinimarjat on pakastettu jo hetki sitten. Tomaattien (ja kurkun) kanssa jännitän, riittääkö kesä. Lisää kesää siis, vai mitä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti