sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Oikeesti rentouttavaa virkkaamista

Mun mielestä käsityöt ei läheskään aina ole rentouttavia. Jos esimerkiks virkkaa jotain, mikä vaatii jatkuvaa ohjeen seuraamista, se on aika rasittavaa. Jos virkkaa jotain suurta, jonka valmistumisen loppua ei näy, on jatkuvasti jotenkin kaasu pohjassa, kun virkkaa. Hirvee hätä saada valmista. Sit jos virkkaa jotain, mitä pitää tehdä kaksi kappaletta esim. käsineitä tai molemmille lapsille jotain, miettii jo ensimmäistä tehdessään, että vielä pitää tehdä toinen. Puhumattakaan keskeneräisistä töistä, joiden jatkaminen vaatii joskus valtavia ponnisteluja.
Ja ompelussa on kaavojen piirtämistä ja kaikkee tukikangasta ja mitä lie.

No okei, ei se oikeesti ihan noin kauheeta oo. Mutta kuitenkin, jos ihan tosissaan haluan rentoutua käsitöiden parissa, sen pitää olla jotain, minkä ohjeen oppii pian ulkoa ja mikä valmistuu - ainakin osa siitä - nopeasti. Hyvänä esimerkkinä siitä ovat nämä afrikankukat. Ihan hurjan mukavaa hommaa! Sitten kun huvittaa (ja sitten kun pihatöiltä ehtii, tosin ehkä kohta selkä katkee, niin on pakko istahtaa virkkaamaan), voi miettiä, mitä näistä tulee.



 




2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä! Myös afrikankukista. Mä olen tehnyt kans jonkin verran, mutta saa nähdä mitä niistä tulee.... Oon niin työn uuvuttama, etten ole saanut mitään bloggailtua :( Ihanaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitä on arjessa niin paljon muutakin, kun käsityöt ja blogi, aina ei vaan ehdi eikä pysty. Joskus on ihan kivakin jättää koko homma hetkeksi sikseen...Koitahan jaksaa raahautua kohti kesää!

      Poista