lauantai 30. tammikuuta 2016

40 kilsaa myöhemmin

Viime viikonloppuna valmistuneet säärystintossut näyttivät viiden työpäivän jälkeen tällaisilta.


Ei sitten ollut sukkalangaksi tarkoitettu tuo Shimmer. Harmittaa. Tykkäsin käytössä näistä löysävartisista sukista.

Jos jaksan, kokeilen seuraavaksi virkata paljasjalkakengistä jääneisiin ihan ohuisiin pohjallisiin tossut. Mutta tänäänkin on tiedossa ihan muuta kuin sohvalla istumista, joten katsotaan.

Mukavaa viikonloppua!





sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Säärystintossut


Viime aikoina on taas ollut puuhaa ja virkkuukoukut ovat lojuneet koskemattomina. Nyt sitten polven limapussintulehduksen kanssa on tullut maattua sohvalla koipi pystyssä, tehojuomaa siemaillen ja virkaten. Koti rehottaa ympärillä, mutta minkäs teet...

Dropsin ohjeen mukaan rupesin virkkailemaan tossuja. Lopputulos jäi kauas ohjeen mukaisesta, koska varren ohje oli vajaa, tai sitten minä. Tein pienen ihmettelyn jälkeen oman mielen mukaan ja näistä tulikin tällaiset säärystimen ja tossun yhdistelmät.



On ne ihan hauskat kyllä, vähän erilaiset. Lankana on Red Heartin Shimmer.
Kantapään ja varpaiden kärjen tein myös ohjeesta poiketen. Muuten olis varpaista tullut vielä suipommat ja kantapää olis ollut vaan laatikko. Vielä olis voinut aloitusta (eli siis varpaita) vähän muokata, että istuisi paremmin, mutta istuu  kuitenkin huomattavasti paremmin, kuin renkaaseen tehty aloitus. Tein siis 5kjs ja sen jälkeen 4ks molemmin puolin ketjua ja sitten jatkoin eteenpäin ohjeen mukaan.

Polven tulehduksen taltuttamiseksi virkkausjuomana oli näinkin herkullisen näköistä lientä. Nokkosta, inkivääriä, kurkumaa ja kanelia (Ceylonin). Hyvin paranee!


Ja jos palataan hieman ajassa taakse päin, niin viime viikonlopun pakkasissa - jolloin näytti siis tältä -


  ompelin pikaisesti kuopukselle lattiatyynyn, kun sisustusta muutenkin vähän uudistettiin molemmilla.


Isomman pienokaiseni sisustuspuuhista voitte lukea täältä.

Mitähän seuraavaksi...



keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kylmäkö?

Tässä viime päivinä on ollut aikamoinen huoli pupuista pakkasen suhteen. Netti on pullollaan keskustelupalstoja, jossa kauhistellaan minkäänlaisten pupujen pitämistä ympäri vuoden luonnollisessa ympäristössään. Suurilta osin lemmikkieläinharrastajien valtaisan joukon mielipiteet perustuvat johonkin muuhun kuin kokemukseen. Sen sijaan kasvattajien ohjeita kun lukee (niitä on kyllä huomattavasti vähemmän), niin päästään siihen, minkä olen itsekin viime päivinä todennut: eläin on eläin ja ihminen on ihminen.

Eilen tiirailin taskulampun kanssa ulos kaniaitaukseen sitä mukaa, kun pakkanen kiristyi. 

Olohuoneen ikkunasta näkyy onneksi koko aitaus.

Lopetin tiirailun, kun pakkasta oli 20 astetta ja puput köllöttelivät vierekkäin hiekkalaatikolla katoksessa.

Hiekkalaatikolla taas, tänään päivällä, pakkasta 20.
 
Senni pihakierroksella.

Uskottava se kai on, ei niitä palella! Nimittäin kahden loikan päässä olisi kunnon mökki, on villamattoo lattialla ja vähän siellä täällä ja eristetty nukkumakoppi vuorattuna Rutirexilla. Rutrexiä - joka siis toimii kosteuden imijänä ja eristeenä - on runsaasti myös ison mökin puolella, että pupuset voivat myllätä siitä itselleen lämpöisen pesäkolon. Tai voisivat.

Asuintilat katettuine terasseineen.
Ovi siis pidetään aina tietenkin kiinni ja pupujen kulku mökkiin
tapahtuu mustan tunnelin kautta.

Kotimökin talvisisustus. Huom, tapetointi
jäi vielä syksyllä kesken ja lisäksi ryökäleet
repivät tapettia ennen kuin ehti kuivua.

Makuuhuone on eristetty ja siinä on
avattava katto siivousta varten.

Aamulla totesimme, että mökissä oli onneksi sentään oltu yöllä. Sen paljasti pikkukopin katolla olleet Rutirex-sotkut. Mutta "makuuhuoneessa" ei oltu käyty.

Tarkoitus oli virittää mökkiin pakkasvahti, mutta näiden empiirisesti todettujen tulosten myötä en kyllä ole ollenkaan varma, että sellasta tarvii...

Kukkuu! Tykkään olla pihalla!




perjantai 1. tammikuuta 2016

Ja NYT

se lähtee! 2016!



Eläkäämme onnellisina ja tyytyväisinä!

Lehti pyllyn alle


Tällä kertaa oli anopin vuoro saada tämä - ainakin omasta mielestäni - kiva pefletti joululahjaksi.


Tämä on tosi helppo ja kiva jouluompelus. Linnunsilmäpistoja voi pistellä missä tahansa välissä aina sen verran, kun malttoi. Kankaana tässäkin on mankeliliina-kangas. Ja jos lehtiruoti tuntuu ikävälle hanuria vasten, niin toisella puolella kuviota ei ole.

Ohje on Suuri Käsityö 6-7/2008 -lehdestä.




Opettajien lahjat

Vielä pari pikkujuttua viime vuodelta.

Tänä vuonna poikettiin perinteestä eikä tehtykään opettajille mitään roikkuvaa lahjaa. Opettajat saivat oman nimensä etukirjaimet koristeltuina jouluisiksi ja tietysti kortit.


Tässä yksi. Toisen teoksen kuva eksyi jonnekin...Liian monta kameraa ja korttia...