sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kortteja














Voi miten surkea kännykkäkuva

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Jalka koreaksi

...on jotain mitä ei ihan tavisnäppäimellä kirjoitellakaan. Mutta nyt on kyse aivan muusta. Nimittäin korumaailman uusista tuulista. Tai ainakaan minä en ole jalkakoruihin täälläpäin maailmaa törmännyt. Mutta Suuri Käsityö -lehti oli keksinyt tehdä virkkausohjeen ihanaan jalkakoruun enkä mä voi millään vastustaa tällasia. Nyt koko perheen naiset sipsuttelevat jalat koristeltuina. Ja jos haluaa, niin miksei tätä voisi käyttää myös kädessä.

Aikuisversio lasihelmillä.

Lasten koruissa käytin puuhelmiä.

Vähän tuo mallin istuvuus kaipaisi viilausta. Meinaa nousta kuprulle, jos kiristää liikaa. Ehkä - tai jopa luultavasti -  sen pitäis jotenkin yltää lähemmäs nilkkaa, niin ei tulis tota ylösvetävää asentoa.

Molemmissa on käytetty Novitan virkkauslankaa. Lasten on virkattu 1,5 koukulla ja mun versio 2.0:lla.



lauantai 13. heinäkuuta 2013

Katselmuksessa kasvatukset

Ei ole tullut juuri kasvatuksia esiteltyä. Ehkä sen takia, että ei ole ollut paljoa esiteltävää. Rikkaruohoja vastaan olen taistellut tuntikausia. Nokkosvedellä olen yrittänyt hävittää myös nauriiden ja punajuurien lehtiä syöviä ötököitä. Nauriit jäivät näiden keltamustien hyppivien pirulaisten leukoihin, mutta punajuurista vielä jokunen sinnittelee. Ja loikkijoita ei ole nyt näkynyt.
Muilta osin alkaa näyttää toiveikkaalta. Avomaankurkut tosin ovat vielä hurjan pieniä, mutta tuloillaan kuitenkin. 

Sieltä voitte yrittää bongailla jotain :)
 
Herrrrne.


Kurpitsa

Peruna kukkii


Kesäkurpitsa on ihan miniskidi, mutta kukkii silti.


Kasvihuoneella on ollut kivoja yllätyksiä siellä täällä, kun viime kesän tomaatinsiemenet ovat oma-aloitteisesti itäneet ympäri kasvihuonetta. Ei olis tarvinut ollenkaan istuttaa uusia taimia.
Papuja ja pinaatteja (jotka muutes tulivat myös viime vuodesta itsekseen) ollaan kasvihuoneelta nautiskeltu. Muihin menee vielä aikaa, mutta tomaatin raakileita näkyy jo.


Tämä tilanne oli 2.7. eli tällä hetkellä näyttää jo paljon paremmalta.


JA huippujuttu tänä kesänä on ollut "keksijä"iskäni rakentama ajastettu kastelujärjestelmä. Oli riemua kerrakseen, kun kytkettiin virrat ja letkusta alkoi roiskua vettä. Nyt sitten armaat kasvit ovat saaneet joka myöhäisilta vartin tujauksen vettä. Mahtavaa!




Vielä vähän kukkia.







Verannalla virkkaillessani ihastelen näitä.





Johan tuli.

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pätkä Helminauhaa ja kori

Pyöreiden mattojen tulvassa ajattelin tehdä ihan suoran maton ja myös uudesta materiaalista. Ostin siis (jo syksyllä) moppilankaa yhden "sukkulan" ja ryhdyin virkkaamaan Kauhavan Kangasaitan Helminauha-nimistä mattoa, jonka ohjeen sain jo viime kesänä Lieksan Käsityöpuodista.

Moppilanka oli ihanan pehmeää, mutta ärsyttävää oli, kun se meni jatkuvasti kippuralle. Olis varmaan pitänyt keriä ennen aloittamista. Homma oli siis tosi hidasta, kun piti koko ajan pyöritellä kierteet auki.

Sitten kävi niin, että lanka loppui, kuten usein käy. Mutta tällä kertaa en saanutkaan samaa lankaa lisää, väri ei kertakaikkiaan täsmännyt, uudempi erä ja jotain sellasta. Matto oli pahasti kesken ja mietin, että mitä tehdä. Eipä ollut oikein mitään järkevää vaihtoehtoa, mutta päädyin purkamaan niin, että on symmetrinen. Kyllä tuli tyhmä tynkä. Mutta ehkä tämä kelpaa edes ulkohuussin lattialle.

Ennen
Jälkeen
(Ja maton väri oli?! Ehkä toi oikeanpuoleinen on lähempänä totuutta. En jaksanut säädellä Gimpissä.)

Meni muuten viime metreillä myös koukku poikki, kun virittelin piilosilmukoita maton ympäri, hups.


Nyt olen toiveikkain mielin tekemässä uutta versiota ontelokuteesta.


Moppilangan jämästä sain tehtyä vielä yhden korin vaikka juurikin sinne ulkohuussiin varapaperia varten.


Ohje: Suuri Käsityö 1/2012


Sellasta kaikkee. Huomenna sitten koukut lähtevät taas hetkeksi reissuun :)